Viralliset tutkimukset ja lausunnot

Kennelliiton ylläpitämän Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman eli PEVISA-ohjelman tavoitteena on ennaltaehkäistä perinnöllisten vikojen ja sairauksien leviämistä. Ohjelman tavoitteena on myös turvata eri rotujen geneettistä monimuotoisuutta, joka mahdollistaa rotujen terveyden kannalta parempien jalostusvalintojen tekemisen. Tutkimalla lemmikit ennen jalostuskäyttöä rajoitetaan haitallisten geenien leviämistä. On hyvä muistaa, että tutkimuksia ei tehdä pelkästään jalostussyistä, vaan tutkimusten tuloksista on hyötyä myös oman koiran terveyden hoitamisessa.

Rotuyhdistykset pitävät yllä jalostuksen tavoiteohjelmaa, jossa määritellään rotukohtaisten jalostustavoitteiden lisäksi suositukset jalostuskoirien terveystarkastuksista. Usein rotuyhdistykset tukevat jäsentensä koirien terveystutkimuksia rahallisesti kuittia vastaan, tämä kannattaa varmistaa omasta rotuyhdistyksestä tutkimusten tekemisen jälkeen.

Virallisia tutkimuksia voivat tehdä ainoastaan Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan nimittämät eläinlääkärit. Virallisten tutkimukset tallennetaan Kennelliiton jalostustietojärjestelmään. Tilaa ennen virallisiin terveystutkimuksiin tuloa sähköinen ennakkolähete täältä: https://www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus. Mikäli olet Kennelliiton jäsen, voit tilata lähetteen myös Omakoira-mobiilisovelluksella.

Näytä lisää

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.
Olet nyt varjossa STAGING ("staging2"). Poistu