Hampaiden hionta kani, marsu

Kaneilla ja jyrsijöillä hampaat kasvavat jatkuvasti ja läpi koko elämän. Eläinlääkäri voi hioa ylikasvaneita hampaita nukutuksessa lyhyemmiksi. Pitkäksi kasvaneissa etuhampaissa on riski murtumille ja ne voivat aiheuttaa vammoja nenään, kieleen, kitalakeen tai huuliin.  Kanien ja jyrsijöiden hammasongelmat ilmenevät usein syömättömyytenä tai syömisvaikeuksina. Hammasongelmista voivat kieliä mm:

  • vaikeudet poimia ruokaa syötäväksi
  • ruoan pureskelun vaivalloisuus
  • haluttomuus syödä mitään kovaa

Mikäli edellä mainittuja oireita ilmenee, kannattaa suun ja hampaiden kunto tarkistuttaa eläinlääkärillä. Syömisvaikeuksien taustalla voi olla esimerkiksi poskihampaiden liikakasvu. Hammaspiikit ovat seurasta poskihampaiden liikakasvusta tai purentaviasta, jolloin hampaat eivät kulu normaaliin tapaan tasaisesti. Hammaspiikin takia lemmikki ei syö tai syöminen vaikuttaa kivuliaalta, jolloin hoitona on hampaiden hionta lyhytkestoisessa anestesiassa. Mikäli kanilla tai jyrsijällä on purentavikaa, hampaita saatetaan joutua hiomaan normaalia tiheämmin aikavälein.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.
Olet nyt varjossa STAGING ("staging2"). Poistu