Tähystystutkimukset

Tähystyksellä voidaan leikata monia koiran vaivoja, samoin tähystys on erinomainen menetelmä useiden vaivojen tutkimisessa ja näytteenotossa. Tähystystutkimukset tehdään aina rauhoitetulle koiralle, kissalle tai muulle lemmikille. Tähystimen kärjessä on pieni videokamera, joka välittää tarkan kuvan tutkittavasta kohteesta eläinlääkärin monitoriin. Tähystystoimenpiteessä etsitään vierasesineitä, kasvaimia ja tulehduksien tai sieni-infektioiden aiheuttamia limakalvomuutoksia, joista otetaan koepaloja.

Tähystystoimenpiteisiin ryhdytään usein aiemman tutkimuksen pohjalta. Usein ennen tähystystä on tutkittu veri-, virtsa- ja ulostenäytteet, riippuen tähystyksen kohteesta. Myös edeltävä ultraäänitutkimus saattaa olla tarpeen.

Tähystystutkimukset

Tähystyksellä voidaan leikata monia koiran vaivoja, samoin tähystys on erinomainen menetelmä useiden vaivojen tutkimisessa ja näytteenotossa. Tähystystutkimukset tehdään aina rauhoitetulle koiralle, kissalle tai muulle lemmikille.

Lue lisää »

Niveltähystys

Niveltähystyksessä nivel tarkastetaan sisältäpäin ohuen videotähystimen avulla. Näin pystytään arvioimaan nivelen rustopinnat, nivelkapselit ja sisäänpäin näkyvät nivelsiteet aiheuttaen kuitenkin vain minimaaliset vauriot ympäröiviin pehmytkudoksiin. Digitaalinen

Lue lisää »

Hengitysteiden tähystys vierasesineen varalta

Tähystystutkimuksella voidaan selvittää yskäoireiden taustasyytä. Tähystyksessä voidaan arvioida hengitysteiden rakennetta ja diagnosoida esimerkiksi henkitorven kasaanpainuminen (trakeakollapsi) tai keuhkoputkien rakenteellinen heikkous (bronkomalasia). Limakalvoilta voidaan ottaa koepaloja

Lue lisää »

Maksabiopsioiden otto

Pelkän ultraäänitutkimuksen perusteella on mahdoton päätellä, onko kyseessä hyvän- vai pahanlaatuinen uudismuodostuma. Koirien ja kissojen maksasairauksissa tärkein diagnostinen menetelmä onkin koepalatutkimus.

Lue lisää »

Korvien tähystys

Tähystämällä päästään näkemään poikittaiseen korvakäytävään ja tärykalvolle huomattavasti perinteistä menetelmää paremmin. Tähystysmenetelmä antaa muutoinkin tarkemman kuvan korvien tilanteesta.

Lue lisää »

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.
Olet nyt varjossa STAGING ("staging2"). Poistu