Fysioterapia

Syynä eläinfysioterapeutille tuloon on usein nivelrikko tai ortopedisen leikkauksen jälkeinen kuntoutus. Fysioterapiasta on hyötyä myös urheilu- ja harrastuskoiran toimintakyvyn kohentamisessa ja ylläpitämisessä sekä ikääntyvän lemmikin hyvinvoinnin tukemisessa.

Fysioterapia sopii hoitomuotona sekä koirille että kissoille ja siinä hyödynnetään monia eri tekniikoita, esimerkiksi venyttelyä, pehmytkudoskäsittelyä, nivelmobilisaatiota, fysikaalisia hoitoja sekä terapeuttista harjoittelua. Terapeuttisella harjoittelulla tarkoitetaan aktiivisten ja toiminnallisten menetelmien käyttöä. Siinä voidaan hyödyntää esimerkiksi tasapainoharjoittelua ja muita keinoja, jotka vaikuttavat hoidettavan kipuun ja fyysisiin ominaisuuksiin, kuten koordinaatio, asentotunto, lihasvoima ja lihasten kestävyys.

Fysioterapeutti toimii tiiviissä yhteistyössä lemmikin omistajan kanssa. Eläinfysioterapeutiksi valmistuneet ovat ensin suorittaneet fysioterapian tutkinnon ja lisäksi tämän päälle opiskelleet täydennyskoulutuksena eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot.

Sairaan lemmikin fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri. Eläinfysioterapeutti toimii yhteistyössä eläinlääkärin ja omistajan kanssa.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Fysioterapiaa käytetään erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön vaurioiden ja niistä johtuvien kiputilojen korjaamiseen tai virheellisen liikemallin oikaisemiseen. Fysioterapiaa hyödynnetään usein esimerkiksi nivelsairauksien, murtumien tai pehmytkudosvammojen hoidossa.

Lue lisää »

Terveen lemmikin fysioterapia

Terve lemmikki voidaan tuoda fysioterapiaan ilman eläinlääkärin lähetettä. Fysioterapia toimii erinomaisena ennaltaehkäisevänä hoitona sekä harrastus- että kotikoirille. Fysioterapiasta on hyötyä myös ikääntyvän lemmikin hyvinvoinnin tukemisessa

Lue lisää »

Vesifysioterapia

Vesiterapiasta on hyötyä lähes kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Vesiterapiassa koira saa kontrolloitua liikuntaa ja se ohjataan käyttämään altaassa koko kehoa ja liikkumaan halutulla tavalla. Kävelynopeutta

Lue lisää »

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.
Olet nyt varjossa STAGING ("staging2"). Poistu