Syynä eläinfysioterapeutille tuloon on usein nivelrikko tai ortopedisen leikkauksen jälkeinen kuntoutus. Fysioterapiasta on hyötyä myös urheilu- ja harrastuskoiran toimintakyvyn kohentamisessa ja ylläpitämisessä sekä ikääntyvän lemmikin hyvinvoinnin tukemisessa.
Fysioterapia sopii hoitomuotona sekä koirille että kissoille ja siinä hyödynnetään monia eri tekniikoita, esimerkiksi venyttelyä, pehmytkudoskäsittelyä, nivelmobilisaatiota, fysikaalisia hoitoja sekä terapeuttista harjoittelua. Terapeuttisella harjoittelulla tarkoitetaan aktiivisten ja toiminnallisten menetelmien käyttöä. Siinä voidaan hyödyntää esimerkiksi tasapainoharjoittelua ja muita keinoja, jotka vaikuttavat hoidettavan kipuun ja fyysisiin ominaisuuksiin, kuten koordinaatio, asentotunto, lihasvoima ja lihasten kestävyys.
Fysioterapeutti toimii tiiviissä yhteistyössä lemmikin omistajan kanssa. Eläinfysioterapeutiksi valmistuneet ovat ensin suorittaneet fysioterapian tutkinnon ja lisäksi tämän päälle opiskelleet täydennyskoulutuksena eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot.
Sairaan lemmikin fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri. Eläinfysioterapeutti toimii yhteistyössä eläinlääkärin ja omistajan kanssa.
Fysioterapian menetelmistä löytyy apua tuki- ja liikuntaelimistön vammojen ennaltaehkäisyyn. Urheilukoirilla lihashuolto on tärkeä osa valmennusohjelmaa.
Fysioterapiaa käytetään erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön vaurioiden ja niistä johtuvien kiputilojen korjaamiseen tai virheellisen liikemallin oikaisemiseen. Fysioterapiaa hyödynnetään usein esimerkiksi nivelsairauksien, murtumien tai pehmytkudosvammojen hoidossa.
Terve lemmikki voidaan tuoda fysioterapiaan ilman eläinlääkärin lähetettä. Fysioterapia toimii erinomaisena ennaltaehkäisevänä hoitona sekä harrastus- että kotikoirille. Fysioterapiasta on hyötyä myös ikääntyvän lemmikin hyvinvoinnin tukemisessa
Vesiterapiasta on hyötyä lähes kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Vesiterapiassa koira saa kontrolloitua liikuntaa ja se ohjataan käyttämään altaassa koko kehoa ja liikkumaan halutulla tavalla. Kävelynopeutta
Tavoitteena vesijuoksumattokuntoutuksessa on kohentaa koiran fyysistä kuntoa asteittain. Kun vesijuoksun kanssa on päästy sinuiksi, koirat nauttivat tästä harjoittelusta.
Omaeläinklinikka Oy
Höyläämötie 5
00380 Helsinki
Keskitetty ajanvaraus ja asiakaspalvelu:
09 8567 6649
Mevetin ajanvaraus ja asiakaspalvelu:
09 565 5600